Brugerne navigerer ikke, de søger

Brugerne har vænnet sig til at søge efter det, de mangler. Og på verdensplan bliver der hvert sekund foretaget mere end 50.000 Google-søgninger.


I 2014 rundede antallet af hjemmesider på verdensplan en milliard, og i takt med at mængden af indhold er steget, er Google-søgninger blevet mere og mere populære blandt brugerne.

Forestil dig, hvor lang tid det vil tage at finde én bestemt side på internettet, hvis du ikke måtte søge efter den.

Glem alt om menustrukturer på intranettet

Intranettets udvikling fra et topstyret filarkiv til en decentraliseret og dialogbaseret platform for vidensdeling gør, at tendensen med stigende indholdsmængde også opleves her – derfor er det ikke længere tilstrækkeligt at strukturere indholdet i menuer.

Men hvorfor er de fleste intranet så stadig plagede af forældede stisystemer og frustrerende menustrukturer?

Under fem sekunder

For nyligt satte vi os ned for at teste, hvor hurtigt brugere kunne finde ét bestemt dokument på vores intranet. Vindertiden var under fem sekunder og blev sat ved hjælp af en søgning.

Hvor meget langsommere tror du, at vindertiden ville have været, hvis deltagerne skulle navigere og gætte sig frem til et dokumentets placering? (Svaret er: Cirka to minutter)

Hvis I tager et opgør med menustrukturer og stisystemer nu, vil jeres intranet facilitere samarbejde frem for frustrationer – og I stopper med at spilde hinandens tid.