Erhverv

Brugerstyring i moliri: Hvem kan se hvad?

moliri er bygget op omkring brugerstyring. Alle brugere er tilknyttet en eller flere brugergrupper, som bestemmer, hvilke rettigheder de har i moliri, og hvilket indhold der er synligt for dem. Men hvad betyder det for dig, når du benytter moliri, og er der noget, du skal være særlig opmærksom på? 

Når du logger ind i moliri, bliver du præsenteret for et moliri, der er tilpasset dig og de brugergrupper, du er en del af. Alt dette sker automatisk og er derfor ikke noget, du behøver at tænke nærmere over. Det er først når du opretter indhold i moliri, at det er vigtigt, at du er opmærksom på, hvilke brugergrupper du lader indholdet være synligt for. 

Brug af "Synlig for" 

Som udgangspunkt er indholdet koblet til "Alle medarbejdere", så det er synligt for alle medarbejdere i organisationen. Hvis ikke alle medarbejdere må se indholdet, er det derfor vigtigt, at du ændrer, hvilke brugergrupper indholdet skal være synligt for. Overser du denne indstilling, kan du risikere, at indholdet bliver synligt for personer, der ikke bør se det.

Et eksempel kan være en økonomiansvarlig, der skal oprette en artikel med et tilknyttet budget i moliri, der kun må ses af brugere i en økonomi-brugergruppe. I feltet "Synlig for" vil "Alle medarbejdere" skulle ændres til brugergruppen "Økonomi"

Hvilke brugergrupper moliri indeholder, afhænger af din organisation og dennes behov. 

Nogle brugergrupper har også rettigheder til at gøre indholdet synligt for eksterne brugere. Eksterne brugere er brugere, der ikke er en del af selve organisationen, men som stadig har adgang til organisationens moliri. Et eksempel kan være lejere i en boligorganisation, hvor indholdet så kan gøres synligt for lejere i bestemte afdelinger. 

Filtrering efter brugergruppe

I moliri sorteres alt indhold på baggrund af seks egenskaber for at gøre det let og hurtigt at finde indholdet igen. En af disse egenskaber er de brugergrupper, som indholdet er gjort synligt for. 

Når du søger efter indhold i moliri, kan du filtrere indholdet efter den brugergruppe, som indeholdet er gjort synligt for.

Denne filtrering kan du kombinere med en filtrering efter forfatteren af indholdet, samt den kategori som indholdet er sorteret efter. På den måde kan du hurtigt finde frem til det indhold, du søger, på en nem og effektiv måde. 

 

Udgivet: 07-06-2018 00:00:00

Få nyhedsbrevet

Vil du have ekspertråd, nye webtendenser og nyheder fra og om Bleau serveret direkte i din indbakke?
Vælg minimum et område

Jeg accepterer hermed at Bleau opbevarer og anvender min data som beskrevet i Privatlivspolitikken .

Lignende læsning

Hurtig adgang til relevant indhold

moliri hjælper dig til relevant indhold uden, at du skal igennem den normale mappestrukturs jungle.

Smart sortering af indhold efter kategorier

Kategorier i moliri sikrer dig en lettere og hurtigere vej til ønsket indhold, læs her om hvordan og hvorfor:

Så simpelt, at I slipper for at tænke

Desto mere simpel en platform er, desto mere attraktiv er den for brugerne, læs her hvorfor:
BLEAU A/S
Vejlbygade 16c, 1. sal
8240 Risskov

7020 8833

info@bleau.dk
SUPPORT

7020 8807

Følg os her