Offentlig

De mest besøgte sider på kommunale hjemmesider

Hos Bleau anvender vi Google Analytics både til udvikling og løbende feedback på vores løsninger. Og vi har netop anvendt Google Analytics til en lille undersøgelse af syv af vores kommunale løsninger i løbet af en måned, hvilket bekræfter noget vi allerede vidste – at forsiden er er den klart mest besøgte side på kommunale hjemmesider. Men...

Hvilke krav stiller det så til de kommunale forsider?

Hvert fjerde unikke besøg på de syv kommunale hjemmesider er på forsiden, mens den gennemsnitslige besøgstid på forsiden er lige omkring halvandet minut. Det viser os, at forsiden spiller en ganske central rolle i forhold til at lede brugerne videre til netop de informationer eller den selvbetjeningsmulighed, de efterspørger.

Netop information og selvbetjening for borgerne er den anden og tredje mest besøgte indholdstype på de kommunale hjemmesider, der indgår som en del af vores lille undersøgelse. Det betyder dog ikke, at vi anbefaler en informationstung forside – tværtimod.

Hos Bleau arbejder vi ud fra, at forsiden skal holdes relativt simpel, så det er nemt for de besøgende at få hjælp med de problemstillinger, der har ledt dem ind på den kommunale hjemmeside. Den tendens ses bl.a. på forsiden i vores Bleau Borger-løsning, der grundlæggende omfatter tre elementer – nemlig selvbetjening, branding af kommunen og aktuelle nyheder.

Selvbetjening på farten

Hos Bleau opfatter vi i høj grad kommunale hjemmesider som en servicefunktion for kommunens interessenter – og det gælder også, når de er på farten.

Vores lille undersøgelse viser, at henholdsvis 25 % og 16 % af de besøgende har tilgået de kommunale hjemmesider fra smartphones eller tablets. Det vil altså sige, at over 40 % af de besøgende tilgår de kommunale hjemmesider fra en mobil enhed.

Det viser, at det er utrolig vigtigt, at kommunale hjemmesider er opbygget efter responsive design, så de lever op til brugernes behov og adfærd – som i fremtiden kun bliver mere præget af mobile enheder og selvbetjening på farten.

Udgivet: 01-09-2016 00:00:00

Få nyhedsbrevet

Vil du have ekspertråd, nye webtendenser og nyheder fra og om Bleau serveret direkte i din indbakke?
Vælg minimum et område

Jeg accepterer hermed at Bleau opbevarer og anvender min data som beskrevet i Privatlivspolitikken .

Lignende læsning

Syv anbefalinger til fremtidens kommunale intranet

Her tilbyder vi anbefalinger til, hvordan I som kommuner kan følge udviklingen indenfor fremtidens intranet.

Det kommunale intranetlandskab 2016

Læs vores undersøgelse af det kommunale intranetlandskab 2016 og bliver klogere på, hvad status er.

Hvordan ser fremtidens kommunale intranet ud?

Vi giver sammen med Frederikshavn-, Fredensborg- og Esbjerg Kommune inputs til fremtidens kommunale intranet her:
BLEAU A/S
Vejlbygade 16c, 1. sal
8240 Risskov

7020 8833

info@bleau.dk
SUPPORT

7020 8807

Følg os her