Skip til hoved indholdet

Hvad handler webtilgængelighed om?

Loven om webtilgængelighed handler om at gøre indhold tilgængeligt for alle brugere - med særlig opmærksomhed på de personer, der er udfordret med enten fysisk eller psykisk handicap. Webtilgængelighedsloven gør sig gældende for alle offentlige organers hjemmesider og mobilapplikationer, og derfor skal man, som udvikler af et offentligt websted, således overholde en række principper og tilpasse sit websted, så alle besøgende kan navigere effektivt rundt. For at overholde standarden om webtilgængelighed skal en hjemmeside være opfattelig, anvendelig, forståelig, og robust. I praksis betyder det, at både layout og indhold skal være logisk og funktionelt, eksempelvis ved at tekstliggøre billeder, eller gøre navigationen brugbar for personer, der benytter tastatur og ikke mus. Det medfører også et krav om at basere alt tekst på hjemmesiden på HTML, da denne løsning er særdeles brugervenlig og giver mulighed for højtlæsning.

Brugervenlighed er det nye sort

En offentlig hjemmeside skal kunne mere end bare være flot designet og have spændende funktioner. Kva den nye lovgivning skal det altså være af højeste prioritet at sørge for, at siden kan betjenes af alle, uanset evner og forudsætninger. Med vores Bleau Borger løsning er i sikret en hjemmeside, der lever op til webtilgængelighedsloven, og er behagelig at navigere rundt i for enhver - naturligvis uden at glemme det lækre design og de interessante funktioner.

 

Derfor er webtilængelighed vigtigt

Vi bliver alle i stigende grad en del af den digitale verden, og derfor er det vigtigt at udarbejde digitale løsninger med fokus på inkludering af alle. Hver femte dansker har en eller anden form for handicap, og derfor er det en markant gruppe af mennesker, der potentielt bliver ekskluderet fra fællesskabet på ikke-webtilgængelige kanaler. Tilbyder man i stedet en webtilgængelig løsning, bliver det nemmere, ikke blot for dem men for alle, at tilgå vigtig information, bruge tilgængelige selvbetjeningstjenester, og ikke mindst deltage aktivt i samfundet. 

Har I styr på jeres tilgængelighedserklæring?

En del af lovkravet om webtilgængelighed er at annoncere, at jeres hjemmeside lever op til standarden. Det betyder ganske enkelt, at I skal sørge for at publicere en tilgængelighedserklæring, der fortæller, at jeres hjemmeside overholder webtilgængelighedsloven. Denne erklæring indeholder bl.a. en feedbackfunktion, så borgeren har mulighed for at meddele jer om eventuelle tilgængelighedsproblemer på jeres hjemmeside. Omvendt giver erklæringen lejlighed for jer til at informere borgerne om jeres igangværende arbejde og angive, hvornår processen estimeres at være fuldendt.

Vi er eksperter i webtilgængelighed

Hos Bleau er vi eksperter i webtilgængelighed, og vi har også udviklet moduler, der kan sørge for at webtilgængeligheden på jeres hjemmeside løbende bliver opdateret og vedligeholdt. Skal vi tale om, hvordan vi kan hjælpe jer med jeres webtilgængelighed?

Hold dig opdateret om Bleau

Bleau A/S
Vejlbygade 16c, 1. sal
8240 Risskov

Telefon: + 45 70 20 88 33
info@bleau.dk

Telefontider support

Genveje til