ERFA – Droner optimerer driften hos FællesBo

Tak for et veloverstået ERFA-møde med fokus på optimering af driften hos boligselskaber.

Tirsdag d. 10. november afholdte vi et spændende ERFA-møde for boligselskaber med et indlæg fra blandt andre Per Klitte og Kaj Mortensen fra hhv. Eseebase og FællesBo. Temaet var optimering af drift, og vi kom vidt omkring både i indlæggene og i den efterfølgende diskussion.

Besparelser ved digitalisering

Kaj Mortensen præsenterede hvordan de hos FællesBo har sat stort fokus på optimering af drift, ved blandt andet at benytte droner til afsøgning af udearealer. FællesBo er i dag et af de første boligselskaber med deres egen certificerede drone-pilot. Foruden droner omhandlede indlægget også, hvordan FællesBo og Eseebase i samarbejder har arbejdet med digitalisering af udbud og digitale flyttesyn som har skabt store besparelse på driftsomkostningerne.

Fra Bleaus side brugte vi lejligheden til at præsentere de sidste nye muligheder ved vores Min Side+ koncept, der skaber vidensdeling og interaktion på tværs hele boligorganisationen – om man er personale, beboer eller bestyrelsesmedlem. Vi satte også fokus på mulighederne ved Min Side+ tjenesterne for at inddrage driftsmedarbejderne ved at beboerne kan booke ydelser hos inspektørerne.

Læs mere om Bleau Min Side+ 

Fokus på kommunikation og indhold

Indholdet på jeres digitale tjenester bliver mere og mere vigtigt – budskaberne skal være skarpe og konkrete for at ramme jeres beboere. Med fokus på indhold planlægger vi den første af mange Indholds-cafeer den 27. januar 2016 – sæt kryds i kalenderen og hør mere om dette tiltag snart!

Vi præsenterede også seneste skud på stammen, nemlig Bleau Video. Vi har i samarbejde med Århus Omegn lavet en videopræsentation af deres afdeling, Rosenhøj, og en "how-to-guide" til håndtering af affald. Det er korte videoer, der styrker de kommunikative budskaber for boligorganisationerne.

Se video-eksemplerne her:

Som altid var det et rigtig godt møde med mange gode diskussioner, der har givet os en masse nye inputs, vi kan tage med i vores produktudvikling. Vi planlægger allerede næste ERFA møde i februar Hvis du har spørgsmål til ERFA-mødet eller Bleau Min Side+, er du altid velkommen til at kontakte Julian Loeschcke.

Gik du glip af mødet eller ønsker du bare at gense slides?

Se alle slides fra mødet her