Offentlig

Hvordan ser fremtidens kommunale intranet ud?

I samarbejde med Frederikshavn-, Fredensborg- og Esbjerg Kommune samt IntraTeam kom vi til vores veloverståede event d. 21. januar med vores bud på hvordan fremtiden ser ud. 

Dagens program kredsede om, hvilke udfordringer og muligheder kommuner har i forhold til intranettet. Denne del bestod af tre oplæg fra henholdsvis Frederikshavn-, Fredensborg- og Esbjerg Kommune, ligesom Kurt Kragh fra IntraTeam delte sine tanker om intranettet i kommunalt regi. Vi sluttede selve dagen af med at præsentere nogle af de seneste features i Bleau's Intranet.

Fokus på sociale elementer

Jacob Wenzel fra Frederikshavn Kommune havde i sit oplæg fokus på, hvordan kommunen har anvendt måling og data i arbejdet frem mod, at deres nye samarbejdsportal gik live d. 1. december 2015. Et eksempel herpå er, hvordan Frederikshavn Kommune i samarbejde med os har målt og analyseret sig frem til, hvilket indhold, der giver mest mening at have på forsiden, og at fokus bør være på sociale elementer som fx Yammer. 

Et åbent intranet tilgængeligt for alle

Ulla Skytte fra Fredensborg Kommune fortalte, hvordan kommunen arbejder henimod, at intranettet bliver en involverende kanal, der kan bruges til at styrke organisationsfortællingen. Et kommunalt intranet tilgængeligt for alle er ikke noget, man åbner fra den ene dag til den anden, og Fredensborg Kommune undersøger aktuelt, hvilke krav og udfordringer det vil stille i forhold til rettighedsstyring for den enkelte bruger.

Intranettet som en proces i 10 trin

Kurt Kragh havde i sit oplæg fokus på, hvordan intranettet fungerer i en kommunalt kontekst – både nu og i fremtiden. Blandt andet var Kurt Kragh inde på, hvordan et intranet kan udvikles med udgangspunkt i forretningsstrategien og ni efterfølgende trin.

Bedre søgning, mobilvenlighed og let adgang

Sådan lyder tre af de ønsker Lisbeth Rosendal gennemgik i sit oplæg, der havde fokus på, hvilke tanker Esbjerg Kommune gør sig i forhold til udviklingen af et nyt intranet, som skal gøre dagligdagen lidt lettere for de cirka 10.500 ansatte i Esbjerg Kommune. En proces, der også tager udgangspunkt i nogle af de funktioner, der fungerer godt i den nuværende løsning som for eksempel rettighedsstyring og overskuelighed over indholdet.

Saml alle medarbejderne på én fælles platform

Dagen blev afsluttet med en gennemgang af vores bud på fremtidens mobile intranet, Bleau's Intranet, der har fokus på vidensdeling, tilgængelighed og involvering af kommunens medarbejdere. Med udgangspunkt i mobilvenlighed har samtlige medarbejdere i kommunen grundlag for at bruge intranettet – både i forhold til vidensdeling og den digitale arbejdsplads.

I løbet af dagen blev vi bekræftiget i, at vores syn på fremtidens mobile intranet begynder at slå igennem, ligesom vi fik uvurdelig sparring fra de deltagende i forhold til den videre udviklingproces.

Udgivet: 25-01-2016 00:00:00

Få nyhedsbrevet

Vil du have ekspertråd, nye webtendenser og nyheder fra og om Bleau serveret direkte i din indbakke?
Vælg minimum et område

Jeg accepterer hermed at Bleau opbevarer og anvender min data som beskrevet i Privatlivspolitikken .

Lignende læsning

Syv anbefalinger til fremtidens kommunale intranet

Her tilbyder vi anbefalinger til, hvordan I som kommuner kan følge udviklingen indenfor fremtidens intranet.

Kommunal mobilvenlighed fra 2011 til i dag

Her får du oversigten over udviklingen det mobilvenlige kommunale landskab fra 2011 til idag:

De mest besøgte sider på kommunale hjemmesider

En opgørelse af de mest besøgte sider på syv af vores kommunale løsninger taler sit tydelige sprog – forsiden har en central rolle!
BLEAU A/S
Vejlbygade 16c, 1. sal
8240 Risskov

7020 8833

info@bleau.dk
SUPPORT

7020 8807

Følg os her