Kommunalt ERFA-møde 2020

Torsdag morgen løb årets første kommunale ERFA-møde af stablen. Vi er utroligt glade for, at så mange havde valgt at tage turen til Odense for at deltage i arrangementet. Foruden sparring, hygge og en masse spændende dialog på tværs, bød dagen også på tre spændende oplæg.

Webtilgængelighed, webtilgængelighed, webtilgængelighed

Diversa stod for dagens første oplæg om det yderst aktuelle og omfattende emne webtilgængelighed. Asbjørn og Jackob fortalte om henholdsvis webtilgængelige dokumenter og webtilgængelighed set fra et grafisk perspektiv. 

Deltagerne fik dermed en grundig gennemgang i arbejdet med webtilgængelige pdf’er samt en anbefaling til, hvilke værktøjer og programmer man med fordel kan bruge til denne opgave.
Det grafiske input gik blandt andet på, hvordan kommunen selv kan sikre, at hjemmesiden lever op til de gældende krav til kontraster og hvilke gratis værktøjer, man kan benytte.

Efter oplægget var ordet frit og deltagerne kunne spørge eksperterne fra Diversa til råds om netop det, de er udfordret på i øjeblikket.  

Fascinerende teknologi i en kommunal kontekst

Efter frokost havde vi besøg af Jonathan fra Khora VR, som holdt et inspirerende oplæg om Virtual Reality og de mange forskellige måder den imponerende teknologi kan sættes i spil. Deltagerne fik også flere smagsprøver på, hvordan man kan bruge VR i en kommunal sammenhæng. Efter oplægget  var der mulighed for at påføre sig et par VR-briller og få den fulde oplevelse.

Customudvikling, der sparer ressourcer på den lange bane

Maya fra Gladsaxe Kommune stod for dagens sidste oplæg. Hun fortalte om en større opgradering af Bleaus persongallerimodul, som Gladsaxe Kommune og Bleau i fællesskab har stået for.

Maya fremhævede de klare fordele, som ligger i at automatisere de mange processer, der ligger i at præsentere kommunens byrådsmedlemmer og udvalg på hjemmesiden. Med den nye udgave af modulet slipper kommunen således for manuelt at ajourføre byrådspræsentationen, hvilket gør processen både tidsbesparende og mindre risikofyldt, når det kommer til fejl.