Offentlig

Mangler der virkelig brugere på de kommunale intranet?

Tidligere i år lavede vi en undersøgelse af det kommunale intranetlandskab 2016, og i vores dialog med de 60 deltagende kommuner så vi en klar tendens til, at kommunerne oplever problemer med at få de mange medarbejdere til at bruge intranettet.

Ingen kommuner er ens

Vores dialog med kommunerne afslørede, at der ligger mange forskellige problemstillinger til grund for kommunernes udfordringer.

Problemstillinger, der omfatter alt fra manglende mobilvenlighed, dårlige aftaler om vidensdeling til lav tilgængelighed, viser, at ikke to kommuner er ens, når det kommer til intranettet.

Alle landets kommuner har dog det til fælles, at intranettet skal forsøge at samle administration, beredskab, dagsinstitutioner og meget andet på én platform.

Mobilvenlighed skaber øget tilgængelighed

I 93 % af de deltagende kommuner i vores undersøgelse havde alle medarbejdere mulighed for at tilgå intranettet – også de medarbejdere, der ikke havde den daglige gang på rådhuset.

Vi mener, at mobilvenlighed, og den øgede tilgængelighed der følger med, bør være en forudsætning for alle kommunale løsninger i 2016 – både kommunale hjemmesider og kommunale intranet. Alligevel viste undersøgelsen, at under halvdelen af de deltagende kommuners intranet er mobilvenlige.

Det står i skarp kontrast til vores nylige undersøgelse af de kommunale hjemmesiders mobilvenlighed, der viste, at 87 af landets 98 kommuner havde mobilvenlige hjemmesider.

Udgivet: 24-11-2016 00:00:00

Få nyhedsbrevet

Vil du have ekspertråd, nye webtendenser og nyheder fra og om Bleau serveret direkte i din indbakke?
Vælg minimum et område

Jeg accepterer hermed at Bleau opbevarer og anvender min data som beskrevet i Privatlivspolitikken .

Lignende læsning

Integration til borger.dk sikrer bedre information til borgerne

Bedre information og mindre vedligeholdelse af standardtekster. Gør det nemmere med integrationen til borger.dk.

Det kommunale intranetlandskab 2016

Læs vores undersøgelse af det kommunale intranetlandskab 2016 og bliver klogere på, hvad status er.

De mest besøgte sider på kommunale hjemmesider

En opgørelse af de mest besøgte sider på syv af vores kommunale løsninger taler sit tydelige sprog – forsiden har en central rolle!
BLEAU A/S
Vejlbygade 16c, 1. sal
8240 Risskov

7020 8833

info@bleau.dk
SUPPORT

7020 8807

Følg os her