Responsive Nyhedsbrev til Esbjerg Kommune

En optimeret løsning for Esbjerg Kommune

To ting afgør, hvor godt et nyhedsbrev bliver modtaget hos læserne; kvaliteten af indholdet og hvordan indholdet bliver præsenteret. Bleau har for nylig hjulpet Esbjerg Kommune med at optimere deres nyhedsbrev så det responderer på den enhed nyhedsbrevet bliver læst fra.

Esbjerg Kommunes udgangspunkt var et ønske om en mere strømlinet løsning til at håndtere oprettelse og udsendelse af  nyhedsbreve, både internt og eksternt. Esbjerg Kommune glæder sig over deres nye responsive nyhedsbrev og Webredaktør i Esbjerg Kommune, Merete Christensen, forventer, at det nye setup vil gøre, at endnu flere af deres potentielt 11.000 modtagere vil læse nyhedsbrevne i fremtiden: 

”Vi valgte at få responsive nyhedsbreve, da alle ledere og rigtig mange medarbejdere anvender mobile enheder i hverdagen. Vi vil sikre os, at de har mulighed for at blive opdateret uanset, hvor de måtte befinde sig. Og vi ville sikre os, at forvaltningerne kunne levere nyheder ud til alle ledere og medarbejdere, der er på farten”.

Et responsive nyhedsbrev tilpasser sig den enhed, som modtageren læser fra. Det vil sige at nyhedsbrevets grafiske udtryk bevares, og det fortsat er let læseligt og overskueligt lige meget hvilken enhed det læses fra.

Illustrationen viser her, hvordan samme nyhedsbrev vises på henholdsvis en desktop/tabletplatform og en smartphone. 


Til venstre ses en desktop- og tabletvisning og til højre en smartphonevisning. Samme elementer går igen i begge nyhedsbreve, men visningen er tilpasset så det grafiske layout passer til brugerens enhed og så det indholdet bliver præsenteret flot og brugervenligt.

Til venstre ses en desktop- og tabletvisning og til højre en smartphonevisning. Samme elementer går igen i begge nyhedsbreve, men visningen er tilpasset så det grafiske layout passer til brugerens enhed og så det indholdet bliver præsenteret flot og brugervenligt. 


Esbjerg Kommunes løsning er sidebaseret i cms-systemet, hvilket giver en lang række fordele for opsætningen:

  1. Det er nemt – især for redaktører, som i forvejen kender cms-systemet. Når først den rigtige skabelon er valgt, er det lige så nemt at oprette et nyhedsbrev, som det er at oprette en webside. Det er én og samme ting.
  2. Da indholdselementerne hentes fra samme sted som andet webindhold, er det kun nødvendigt med ét filarkiv. Man slipper dermed for at vedligeholde filer i et separat nyhedsbrevssystem.
  3. Brugerstatistikken samles ét sted. Det gør det nemmere at få ét samlet overblik over, hvordan brugerne anvender den samlede løsning.
  4. Muligthed for split-teste indhold som f.eks. emnelinjen, preheaderen eller hele nyhedsbrevet. Giver indsigt i hvad der virker bedst hos læserne og løbende optimere nyhedsbrevene.
  5. Kombinere funktioner, der i forvejen findes i cms-installation. F.eks. smart searches, kan bruges til at udvælge bestemte nyhedsbrevsmodtagere der har åbnet det seneste nyhedsbrev elle har klikket på et helt bestemt link.

Er jeres kommune, interesseret i at høre mere om Bleau Responsive Nyhedsbrev, hører vi meget gerne fra jer.