Erhverv

Smart sortering af indhold efter kategorier

Hvis du er i tvivl om, hvad kategorier i moliri er, og hvordan du skal benytte dem, så læs med her. Kategorier bruges i moliri til at sikre, at det er let og hurtigt at finde frem til det indhold du ønsker. 

 

I moliri sorteres alt indhold på baggrund af seks egenskaber for at gøre det let og hurtigt at finde indholdet igen. En af disse egenskaber er kategorier. 

Sortering efter kategori

Alt indhold i moliri skal lægges i en kategori, når det oprettes. moliri tilbyder som udgangspunkt en række standardkategorier tilpasset de forskellige typer indhold (artikler, aktiviteter osv.), men det er altid muligt at tilpasse disse til den enkelte organisation senere. 

Hvilken kategori indholdet skal lægges i, afhænger af typen af indholdet. Et eksempel kan være en økonomiansvarlig, der skal oprette en artikel med et tilknyttet budget i moliri. Artiklen vil da skulle placeres under kategorien "Administration", eftersom budget og andet økonomirelateret indhold hører under denne kategori. 

Hvad benyttes kategorier til? 

Når du søger efter indhold, som eksempelvis en bestemt artikel eller aktivitet, kan du filtrere indholdet efter kategori, således at kun indhold i en bestemt kategori vises. 

Denne filtrering kan du kombinere med en filtrering efter forfatteren af indholdet, samt den brugergruppe indholdet er delt med. 

Ved at filtrere indholdet på denne måde, er det let og hurtigt at finde frem til det indhold du ønsker. Du kan også benytte filtrering efter kategori til mere åbent at søge efter indhold og lade dig inspirere, f.eks. hvis du ikke kender til det præcise indhold, men ved, at det hører under en bestemt kategori. 

Forskellen mellem kategorier og tags

En anden af de seks egenskaber, som indhold i moliri sorteres på baggrund af, og som minder om kategorier, er tagsKategorier kan ses som en overordnet sortering af indholdet, mens tags er en uddybning heraf, der forælder søgning. Kategorier er fastlagte på forhånd, mens der hele tiden kan benyttes nye tags. 

Udgivet: 07-06-2018 00:00:00

Få nyhedsbrevet

Vil du have ekspertråd, nye webtendenser og nyheder fra og om Bleau serveret direkte i din indbakke?
Vælg minimum et område

Jeg accepterer hermed at Bleau opbevarer og anvender min data som beskrevet i Privatlivspolitikken .

Lignende læsning

Hvad er tags, og hvordan skal du bruge dem?

Hvordan kan tags i moliri sikre en nem, lynhurtig og effektiv fremsøgning af indhold? Få det uddybet her:

Let og hurtig fremsøgning af indhold

Den intelligente søgefunktion i moliri er en effektiv metode til at lokalisere indhold. Nysgerrig på hvordan? Læs mere her:
BLEAU A/S
Vejlbygade 16c, 1. sal
8240 Risskov

7020 8833

info@bleau.dk
SUPPORT

7020 8807

Følg os her