Offentlig

Kommunal mobilvenlighed fra 2011 til i dag


Tilbage i 2011 udførte vi en undersøgelse af mobilvenligheden på alle landets 98 kommunale hjemmesider. Dengang var der kun syv kommuner med en mobilvenlig hjemmeside, mens yderligere 29 havde konkrete planer om at imødekomme det stigende krav om mobilvenlighed.

I 2014 havde vi igen de kommunale hjemmesider under luppen, og dengang var antallet af kommuner med mobilvenlige hjemmesider steget til lidt over halvdelen – nemlig 57.

Men hvad så med i 2016?

Mobilvenlighed er fortsat et stort fokus fra vores side af, så vi har igen taget et nærmere kig på den samlede mobilvenlighed blandt landets kommuner. I år er tallet oppe på 87 kommuner med mobilvenlige hjemmesider.

Det er en positiv udvikling, men det er tankevækkende, at der i de 11 kommuner uden mobilvenlige hjemmesider bor næsten 500.000 borgere, som altså ikke får behovet for selvbetjening og information på farten opfyldt. Men hvor stort er behovet for mobilvenlighed egentlig i dag?

Næsten hver tredje fra smartphone

Vi har også analyseret på data fra alle vores kommunale hjemmesider, og over en to-måneders periode var hele 46 % af trafikken fra mobile enheder.

30 %. Eller næsten hver tredje besøgende tilgår de kommunale hjemmesider via smartphone. I 2014 foretog vi en lignende analyse, og dengang var kun 17 % af trafikken via smarthpone, mens den samlede traffik fra mobile enheder var 35 %.

Det viser os, at behovet for mobilvenlighed bestemt ikke er blevet mindre i løbet af de seneste to år og faktisk forventer vi, at behovet kun bliver større i fremtiden.

Vi har fundet stor forskellighed i forhold til, hvordan de kommunale hjemmesider præsterer. Der er flere grader af mobilvenlighed, hvilket blandt andet kommer til udtryk ved hastighed, hvordan forsiden er udformet, samt om der er tale om en responsiv hjemmeside eller en dedikeret mobilside  som to af landets kommuner anvender.

Læs mere om hvilke krav, der stilles til kommunale forsider.


I vores undersøgelse af de kommunale hjemmesider mobilvenlighed har vi anvendt Googles mobilvenlighedstest. Den bedømmer hjemmesider ud fra en række kriterier, og vi har taget udgangspunkt i væktøjets umiddelbare vurdering – altså mobilvenlig eller ikke-mobilvenlig.

Udgivet: 12-09-2016 00:00:00

Få nyhedsbrevet

Vil du have ekspertråd, nye webtendenser og nyheder fra og om Bleau serveret direkte i din indbakke?
Vælg minimum et område

Jeg accepterer hermed at Bleau opbevarer og anvender min data som beskrevet i Privatlivspolitikken .

Lignende læsning

Bolig er noget, man (også) søger på farten

En undersøgelse af 128.045 boligsøgninger i løbet af den seneste måned viser mere brug af mobile enheder. Læs mere her:

Glem ikke de store skærme

Mobile first, men ikke mobile only. Udnyt hele skærmen, når du designer til web, læs her hvorfor:

Med det offentlige i lommen – Mobile borgerservices

Her kan vores undersøgelse af kommunernes strategi for og anvendelse af mobile hjemmesider i 2011 læses:
BLEAU A/S
Vejlbygade 16c, 1. sal
8240 Risskov

7020 8833

info@bleau.dk
SUPPORT

7020 8807

Følg os her